Zeg het nog eens
“Moeten we echt nog eens doen, hè,” zei ze.
Naast muziek heeft het geschreven woord altijd een belangrijke plaats in mijn leven gehad. Verhalen en poëzie bieden me de kans om emoties, herinneringen en ideeën te vangen die niet altijd in een lied passen. Mijn teksten zoeken vaak naar de schoonheid in het alledaagse, de melancholie van vergane momenten, en de kracht van imperfectie.
Als auteur haal ik inspiratie uit mijn eigen ervaringen, observaties en de wereld om me heen. Of het nu gaat om korte verhalen, reflectieve teksten zoals Najaarsbeschouwingen, of poëzie, ik probeer mijn lezers te raken en uit te nodigen om stil te staan bij het leven – met een glimlach, een traan of een moment van herkenning.
Hier ontdek je mijn gepubliceerde werken, mijmeringen en projecten. Neem gerust een kijkje en laat je meevoeren in een andere dimensie, waar woorden een eigen melodie vinden.
Mijmeringen over imperfectie en het leven, gevangen in woorden.
ISBN: 9789465127484
Tussen de regels is een melancholische gedichtenbundel van Roger Ambroos. Minimalistische poëzie over liefde, verlies en reflectie. Woorden zonder opsmuk, open om zelf in te vullen. Voor wie durft te lezen tussen de regels
ISBN: 9789465201207
47 pagina’s
.
Wat als niemand durft te zeggen dat de keizer geen kleren draagt?
Folléra is een satirische herinterpretatie van De Nieuwe Kleren van de Keizer, waarin macht en domheid hand in hand gaan. In het glorieuze keizerrijk wordt status afgemeten aan de onzichtbaarheid van je kleding. Hoe machtiger, hoe minder zichtbaar. En wie dat niet ziet? Die is dom, natuurlijk.
Maar dan wandelt een vreemdeling het paleis binnen... en begint te lachen.
ISBN: 9789465203133
31 pagina’s
Welkom bij Bijna een volwaardig mens
Soms sta je tien minuten in de verkeerde rij. Soms zeg je “insgelijks” als iemand je een fijne werkdag wenst, terwijl je helemaal geen werk hebt. Soms druk je vol vertrouwen een deur open waarop TREKKEN staat.
Dit is een blog over dat soort momenten. Kleine anekdotes, luchtig en droogkomisch, met een flinke scheut zelfspot. Geen diepe levenslessen, geen existentiële bespiegelingen—gewoon de alledaagse absurditeit van een mens die het probeert, maar nooit helemaal slaagt.
Voel je vrij om je eigen bijna volwaardige momenten te herkennen.
22 apr 2025 22:03
“Moeten we echt nog eens doen, hè,” zei ze.
21 apr 2025 06:48
De meeste mensen maken dan plannen waarvan je spontaan gaat geeuwen.Een brunch. Hortensia’s kijken in een tuincentrum. Wandelen met een overjaarse tante.
16 apr 2025 16:17
Dirk is een brave mens. Zo eentje die alles netjes doet. Geen rotzooi, geen gezeik. Een huis, een tuin, een labrador. Vast werk, zedelijk huwelijk en een dik pensioen in het vooruitzicht. Zijn leven leest als een handleiding: pendelen, betalen, beloven, slikken.
14 apr 2025 21:51
Ik had geen zin om mezelf te zijn vandaag.
5 apr 2025 08:30
Toen ik gisterenavond als laatste de deur van mijn bureau dichttrok en fluitend de zonnige straten van de Marollen in trok richting Brussel-Zuid, had ik even niet gerekend op die ene stoeptegel.
3 apr 2025 13:10
Ik ben bij lange niet waar ik wil zijn,
1 apr 2025 10:52
Stel je even iets voor.
28 mrt 2025 08:39
Ik zit aan de toog van een café, nippend aan mijn Westmalle Tripel, wanneer een vrouw naast me gaat zitten. Dertiger, strakke blouse, blik vol ambitie.
22 mrt 2025 07:04
k heb een haat-liefdeverhouding met online eten bestellen. Vooral het ‘liefde’-gedeelte is theoretisch, want in de praktijk is het meestal één grote ramp. Zoals die keer met de lasagne van Pizza Family die nooit arriveerde. Maar vandaag spande de kroon.
14 mrt 2025 09:10
Te voet ben ik doorgaans sneller dan wie zich per auto verplaatst. In een kleine stad als Hasselt ben je met wandelen vaak beter af. Daarom trek ik er dagelijks te voet op uit, gewapend met een stevige pas en een rotsvast vertrouwen in het principe van rechts aanhouden.
12 mrt 2025 07:59
Er zijn twee zekerheden in mijn leven: ik maak muziek, en ooit stuurt iemand me weer die ene afbeelding. Het is geen slechte grap. Maar het is ook geen goede. En toch duikt hij steeds weer op.Ik lachte de eerste keer. Een luchtig grapje. Ach ja, mensen associëren me nu eenmaal met muziek – en vooral met straatmuziek. Ik ben een busker, en iemand vond dit blijkbaar toepasselijk. Geen probleem.Tot het de tweede keer gebeurde. En de derde. En de vierde.Binnen enkele maanden had ik deze afbeelding vaker gezien dan de binnenkant van mijn koelkast. Telkens weer dook hij op in mijn inbox, op mijn tijdlijn, in groepschats. Ooms, vage kennissen, zelfs iemand die ik tien jaar niet had gesproken—alsof deze meme de ultieme manier was om contact te hernieuwen."Haha, dit ben jij!" schreven ze er steevast bij, alsof ze een briljante vondst hadden gedaan. Alsof ik niet al lang wist dat ik muziek maakte. Alsof de afbeelding zelf een soort vloek was die telkens herleefde wanneer iemand zich geroepen voelde om mij eraan te herinneren.Het werd een experiment in menselijk gedrag. Hoe vaak kon ik hetzelfde flauwe grapje ontvangen zonder mijn geduld te verliezen? Wanneer zou er iemand zich eindelijk realiseren dat ze echt niet de eerste waren? Ik stelde voor mezelf een mentale bingo op: zou deze meme nog opduiken bij een verjaardag? Een begrafenis? In een officieel document?Op een dag ontving ik hem opnieuw. Ik nam een diepe zucht, staarde naar het scherm en dacht: Is dit hoe het voelt om langzaam gek te worden?Ik overwoog om een automatisch antwoord in te stellen: "Gefeliciteerd! Jij bent de zoveelste persoon die me deze afbeelding stuurt. Je wint... niets." Of misschien moest ik gewoon een tegenaanval inzetten en iedereen die hem stuurde bestoken met een eindeloze stroom muzikantenmemes.Maar uiteindelijk deed ik wat ik altijd doe: ik glimlachte beleefd, knikte, en wachtte op de volgende keer dat iemand dacht een briljant idee te hebben.Want ik wist: hij zou terugkomen. Hij komt altijd terug.
11 mrt 2025 10:45
“Dat is niet recht.”